Ny Norgesmester i Mur- og flisleggerfaget

 

I konkurransen deltok Thorgrim Nord, Frysja Bygg AS i Oslo, Aleksander Furubotten, Fyllingen Flis & Mur AS i Bergen, Lewis Pennock, Johannesen og Hagen AS i Oslo og Sigurd Kvivesen Gohli, Gohli & Mortensen AS i Tromsø. De tre første har tatt svennebrev i år mens sistemann er føste års lærling.

 

Seieren gikk til Aleksander Furubotten, Fyllingen Flis & Mur AS i Bergen.

 

 

 

 

– Under normale forhold burde de hatt en dag til på oppgaven med så mange elementer som skal ha tørketid. De måtte planlegge smart for å bli ferdige i tide, sa Børre Hagen som satt i juryen sammen med Knut Guttorm. Begge sitter i Prøvenemnda for Oslo og Akershus.

 

Også arrangørene i Murmesternes forening i Oslo mente oppgaven var på grensen stor, men syntes det er bedre enn at det ikke er aktivitet på standen. NM ble nemlig arrangert under en utdanningsmesse for Oslo og Akershus. Det var 30 fag som arrangerte NM under utdanningsmessa.

 

Oppgaven

På de tre dagene, siste dag til kl 11.45, skulle deltakerne sette opp en vegg av standard finblokk, pusse denne på den ene siden og sette opp fliser på den andre siden. På flissiden ble det også satt opp en pipe i tegl.

 

Premien

Foruten medaljer til de tre beste fra WorldSkills Norway fikk alle fire en pengepremie. Kr 3000 til de to første og kr 2000 til tredje og fjerde plassene.

 

Den store overraskelsen var ekstrapremien til vinneren; Han får 80 prosent av mesterbrevutdanningen dekket gjennom Blimester.com. Denne premien har en verdi av 43 200 kroner.

Annonse:

Fagflis, stor

Annonse:

NY Wienerberger